Begeleiding Nieuwbouw-projecten
 

Begeleiding van nieuwbouw-projecten

Op het gebied van nieuwbouw is ons kantoor u graag van dienst. Wij kunnen zowel koper als verkoper informeren over de bijzonderheden van bijvoorbeeld een koop-(/aanneem)overeenkomst en de (financiële) zekerheid bij de toepassing van de algemene voorwaarden. Ook de minder voordelige en ingewikkelde aspecten lichten we eerlijk toe.

Wij zijn onpartijdig

Als belangrijkste geldt: wij zijn altijd onpartijdig. Als eerste overleggen wij met de overige betrokken partijen (zoals een projectontwikkelaar, makelaar of aannemer) over de juridische gang van zaken. Vaak komt hier een akte van gronduitgifte van de gemeente en een algemene akte en/of splitsingsakte (bij appartementen) uit voort. Uiteraard onderzoeken we daarbij de bevoegdheden van deze betrokken partijen inzake de levering.

Leveringsakte, hypotheekakte en financiering

Vervolgens wordt de model-leveringsakte door ons ontworpen. Voordat deze in uiteindelijke vorm getekend kan worden moet uw financiering rond zijn. Mogelijkerwijs dient u ook te voorzien in een waarborgsom of bankgarantie. Wanneer dat gedaan is zullen wij eveneens (in opdracht van de financierder) de hypotheekakte opstellen. Uiteraard krijgt u alle contracten ter inzage toegestuurd voor ondertekening.

Kosten en mogelijke constructies

Bij bouwprojecten wordt doorgaans ‘vrij op naam’ geleverd. Dit betekent dat u de verkoper alle kosten betaalt die komen kijken bij de levering. Hierbij moet u denken aan de leveringsakte, de inschrijfkosten bij het Kadaster en omzet- en overdrachtsbelasting. Er zijn echter ook andere constructies mogelijk. Als geen ander weten wij welke constructie voor u het voordeligst is. Wij adviseren u graag.