Nalatenschap - Zorg uit handen nemen

Tarieven erfbelasting

Als u een erfenis krijgt, is de kans groot dat u erfbelasting moet betalen. Maar alleen als het bedrag van de erfenis hoger is dan uw vrijstelling.
bekijk tarieven

 

Afwikkeling van een erfenis

Verklaring van erfrecht

Bij het afwikkelen van een nalatenschap wordt als eerste een verklaring van erfrecht opgemaakt. Een verklaring van erfrecht is een officiële verklaring waarin staat vermeld wie naar zijn beste weten de erfgenamen zijn.

Verklaring van executele

Soms is het nog niet duidelijk wie de erfgenamen van een overleden persoon precies zijn of is nog niet duidelijk of de erfgenamen de nalatenschap wel willen aanvaarden, maar is er wel een testament waarin een executeur is benoemd. Als de executeur zijn/haar benoeming aanvaardt, kan de notaris een verklaring van executele afgeven, waarmee de executeur zijn werkzaamheden kan oppakken.

Afwikkeling van een nalatenschap

Naast het betalen van schulden en het opzeggen van lidmaatschappen, abonnementen en bankrekeningen, zijn er natuurlijk veel zaken te bedenken die moeten worden gedaan na een overlijden. Denk ook maar eens aan het doen van de successieaangifte, het leegruimen en verkopen van de woning, het nakomen van de laatste wensen van de overledene.

Veel van deze zaken kunnen de erfgenamen natuurlijk gewoon zelf doen. Maar erfgenamen hebben vaak zelf ook een heel druk bestaan. Daarnaast zijn de erfgenamen het soms niet met elkaar eens. Dan is het voor u fijn als wij (een stuk van) dit werk van u over kunnen nemen.

Wilt u graag meer weten?

Bel ons gerust voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.